Senátor Láska: Kdo nic nedělá, nic nezkazí

11.10.2018 6:34

Komentář na facebookovém profilu k incidentu ujíždějícího motorkáře

Senátor Láska: Kdo nic nedělá, nic nezkazí
Foto: ČT24
Popisek: Václav Láska

Tohle se řadě z vás nebude líbit, ale já s tím musím ven.

Lidé, kteří ujíždějí od policejní kontroly, mě štvou. Nesnáším je. Já se na ně primárně nedívám jako na lidi, kteří jen utíkají před nějakou odpovědností. Fakt mi je jedno, jestli to auto ukradli, jsou opilý, mají zákaz řízení… Já se na ně dívám jako na potencionální vrahy. Jako na vrcholně sobecká stvoření, která pro svůj osobní prospěch (útěk před odpovědností) jsou připraveni zabíjet. Jízdu ve 150 městem nemůžete nazvat jinak, než jedním dlouhým pokusem o vraždu.

A úkolem policie v první řadě není chytit a potrestat ujíždějícího, ale zabránit tomu, aby zabíjel. Možnosti jsou dvě. Můžete ho nepronásledovat. Projde mu to a příště to udělá znova. A motivuje další k obdobnému chování. Nebo ho velmi rychle zastavit.

Na rozhodnutí má policista často jen několik sekund. Ano, má být vyškolen, ale stále je jenom člověkem, byť vyškoleným, který se musí ve stresové situaci během vteřiny rozhodnout.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Pokud se díváte na záběry zastaveného motorkáře v tunelu, vypadají hrozivě. Na druhou stranu nevíte, zda v případě jeho nezastavení, byste za chvíli neviděli obrázky, jak válcuje na přechodu maminku s kočárkem. Protože znovu opakuji, že ujíždět před den v Praze 150 může jen naprosto bezcitné hovado.

Mně se ten zákrok úplně nelíbí. Mimo jiné mi přijde, že při něm byl ohrožen dost i život policisty spolujezdce. A nedivil bych se, kdyby výsledkem bylo rozhodnutí policie a pokyn, „tak takhle tedy do budoucna ne.“

Ale rozhodně nesouhlasím s tím, aby byl ten policista trestně stíhán. Povede to k jedinému. Policisté se začnou řídit mým neoblíbeným pravidlem „kdo nic nedělá, nic nezkazí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…