Senátor Valenta: EET není legitimní

05.11.2016 8:33

Nechápu, jak je možné, že systém elektronické evidence tržeb, kterým chce vláda vymáhat dodržování práva a řádné odvádění daní, sám o sobě vzniká v rozporu s danými pravidly a bez souhlasu příslušných orgánů, které se mají vyslovovat ke vzniku nových IT projektů.

Senátor Valenta: EET není legitimní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Jaký signál to vysílá občanům a zejména podnikatelům a živnostníkům, na které již za několik týdnů EET tvrdě dopadne? Jednoznačně ten, že stát, úředníci, ale i někteří politici jsou zkrátka nadlidé, kteří pravidla dodržovat nemusí, a to přesto, že od občanů to požadují. Takový postup je opravdu hanebný a EET zbavuje jakékoliv legitimity. Pokud chce vláda od svých občanů poslušnost a úctu k právu, musí v tom jít jednoznačně příkladem, jinak je směšná. Pakliže EET nebude mít náležité posvěcení příslušných orgánů, vláda by její spuštění měla jednoznačně odložit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…