Senátor Valenta: Hasiči nemají žebrat o peníze

18.11.2018 15:43

Komentář na facebookovém profilu k financování hasičských sborů

Senátor Valenta: Hasiči nemají žebrat o peníze
Foto: JK
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Myslím si, že je důležité, aby tato zpráva nezapadla v šedi událostí, které na nás dorážejí ze všech možných stran. Profesionální, ale určitě také dobrovolní hasiči se totiž každých 20 minut podílí na záchraně životů.

Podle statistických údajů jen v loňském roce hasiči zachránili z bezprostředního ohrožení života 26 424 lidí, což představuje v průměru přibližně 73 lidí denně. A za to si každý hasič zaslouží velké díky a velké uznání.

O to více mne mrzí, že současná vláda se nejenže topí v problémech díky trestně stíhanému premiérovi, ale že také nedokáže čelit poklesu počtu hasičů i hasičáren. Proto se nedivím, že vedení hasičů bije na poplach s tím, že jsou na hranici svých možností. Bez dalšího posílení hasičského sboru totiž nebudou schopni dodržet zákonem stanovenou povinnost dojet k zásahu včas.

Proto vůbec nerozumím vládě, proč tolik otálela se zvyšováním finanční podpory hasičů, a proč ji navíc rozložila na dlouhé tři roky. Vždyť nikdy nevíme, kdy rychlý a profesionální zásah hasičů bude potřebovat kdokoliv z nás. A pak na výmluvy na nedostatek peněz bude příliš pozdě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.