Senátor Valenta: Kdo je tu host?

29.10.2016 19:23

Rodiče mě vždy vychovávali tak, že když jsem někde hostem, měl bych se chovat uctivě, s povděkem k hostiteli a v souladu s pravidly jeho domácího prostředí. Jak se zdá, tato pravidla jsou ale vlastní asi pouze naší západní společnosti.

Senátor Valenta: Kdo je tu host?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Doslova šokující je pro mě informace o tom, že jeden ze syrských přistěhovalců vyzývá německé občany k tomu, aby opustili svou vlast a smířili se s tím, že současné Německo již není jejich domovem. Toto chování je nejen neuctivé, ale přímo drzé a nehorázné. Je zjevné, že politika otevřené náruče, kterou se vydali někteří evropští politici v čele s Angelou Merkel, je zhoubou. Nejenže pobídla statisíce imigrantů čekajících na hranicích Evropy k masivnímu nelegálnímu přesunu do srdce Evropy a nalákala je na bohatsví naší společnosti, o kterém jim ovšem neřekla, že není k dispozici zdarma a bez práce. Ale dodala jim navíc kuráž k tomu, aby se zde začali chovat jako doma, začali si přivlastňovat naše města a naše země. Je nejvyšší čas říct dost! Evropa nesmí toto chování tolerovat. Je naším domovem a nikdo jiný si ji nesmí přivlastňovat. Každý, kdo k nám přijde a chce s námi sdílet náš prostor, se musí podřídit našim pravidlům a zvyklostem. Dopis mladého Syřana Němcům je pouhým prvním signálem toho, co nás čeká, pokud nebudeme bránit to, co nám patří a co nám zanechaly předchozí generace. Tito lidé si musí uvědomit, že hosty jsou oni a že pokud se nepodřídí, nemají tu co dělat.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.