Senátor Valenta: Panika opravdu není na místě

30.05.2020 11:40

Komentář na facebookovém profilu k obavám z nákazy koronavirem

Senátor Valenta: Panika opravdu není na místě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Řada lidí má stále velké obavy z nákazy koronavirem. A tak sotva skončila prvotní panika (kterou neodsuzuji, protože skutečně nikdo nevěděl, jak se u nás virus zachová, někteří se začínají bát znovu. Konkrétně podzimu a zimy, kdy na nás zaútočí respirační onemocnění a podle některých prognóz by koronavirus mohl o sobě dát vědět.

Opravdu jsem přesvědčen, že přílišné obavy nejsou na místě, zvláště za předpokladu, že se lidé v období zvýšeného výskytu virových onemocnění budou chovat zodpovědně, což by ostatně měli dělat vždy. Lidé umírají. To je bohužel neměnný fakt. Odcházejí vinou nejrůznějších diagnóz a nařizovat proti nim plošná opatření a nařízení jednoduše není možné.

Koronavirus se statistikami počtu zemřelých nijak „nezamával, dokonce v letošním roce, jak dokazuje tabulka s čísly Českého statistického úřadu, zatím zemřelo méně osob, než tomu bylo za stejné období v letech předešlých. Nenechme se proto ovládnout zbytečným strachem a stresem – nakonec vždyť právě ten zdraví škodí nejvíc

tabulka

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.