Senátor Valenta: Řepka už zase kvete

24.04.2018 11:42

Komentář k negativním vlivům pěstování řepky olejky

Senátor Valenta: Řepka už zase kvete
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Asi jste to už také zaznamenali. Na polích začíná opět kvést řepka! A tak nás opět čeká období, kdy mnohé z nás budou trápit alergické reakce, rozvíří se diskuse o škodlivosti této plodiny a souvisejících postřiků pro naši přírodu a také o tom, jaký devastační trend má pěstování řepky na naše zemědělství.

V této souvislosti mne zaujalo zajímavé statistické srovnání, podle kterého se osevní plocha řepky zvětšila oproti dobám první republiky o neuvěřitelných 98,5 procent. Zatímco ve dvacátých letech se vyskytovala na tisících hektarů, v posledních letech překračuje i 400 tisíc hektarů a ukrajuje třetí největší podíl osevní půdy za pšenicí a pícninami.

A pořád není vůle k tomu, jak zastavit tuto honbu za „žlutým morem“ a vrátit na naše pole např. brambory a jiné tradiční plodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.