Senátor Valenta: U sousedů zvítězil zdravý rozum

24.03.2018 19:05

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu zrušení části protikuřáckého zákona v Rakousku

Senátor Valenta: U sousedů zvítězil zdravý rozum
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Rakušané vzali rozum do hrsti. V tamních restauracích bude i nadále možné zapálit si cigaretu ve vyhrazených, oddělených prostorech. Rakouský parlament totiž zrušil část protikuřáckého zákona, která nařizovala úplný zákaz kouření v restauracích.

Selský rozum by měla začít používat i naše vláda. Dlouhodobě kritizuji to, že podnikatelům někdo zakazuje možnost volby ve vlastním objektu. Stejně tak je upřena možnost volby všem klientům.

Proč by si nemohli sami vybrat, do jaké restaurace nebo hospůdky si zajdou? Na výběr mají. Nejsme přece nesvéprávné stádo! Pro vesnické hospody navíc tato restrikce v mnoha případech znamená likvidaci.

Vůbec nechápu, proč by u nás nemohly jako v řadě jiných zemí fungovat např. kuřárny, do nichž by měli vstup jen kuřáci? A proč by si například v luxusních hotelech nemohli dát hosté k dobré whisky doutník? Nemyslím, že jsme na tom tak špatně, aby za nás museli rozhodovat druzí…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…