Senátor Valenta: Zlínský kraj se rozhodl dokončit likvidaci velehradského Vincentina

29.05.2020 21:31

Komentář na facebookovém profilu ke krokům Zlínského kraje

Senátor Valenta: Zlínský kraj se rozhodl dokončit likvidaci velehradského Vincentina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

KRAJ LIKVIDUJE VINCENTINUM. Zlínský kraj se rozhodl dokončit likvidaci velehradského Vincentina. Tento domov pro osoby se zdravotním postižením přitom neodmyslitelně patří k velehradské bazilice. Přestože navazuje na staletou tradici a byl vždy chloubou v péči o postižené, hejtmanství má s budovou, do které v minulosti investovalo přibližně 100 milionů korun, zřejmě zcela jiné plány.

Nejdříve však bylo třeba se zbavit nepohodlných lidí. Dřívější vedení Sociálních služeb Uherské Hradiště, pod které Vincentinum spadá, totiž těmto nesystémovým plánům tvrdě oponovalo. Proto nejdříve musel vloni skončit dlouholetý ředitel této krajské organizace Bronislav Vajdík, aby na jeho místo přišli lidé, kteří budou příkazy z Baťova mrakodrapu poslušně plnit.

A přestože nové vedení dostalo jasný úkol - vypracovat celkovou koncepci reorganizace Sociálních služeb Uherské Hradiště, jediné, k čemu došlo, je formální sloučení dvou domovů pro postižené na Velehradě. Tím si kraj vytvořil aranžmá, v rámci kterého se mohl takřka ze dne na den také rozloučit s vedoucí Vincentina paní Milenou Marečkovou, která byla dlouhé roky duší, hlavou i rukama tohoto domova. A jen proto, že se nesklonila před diktátem z hejtmanství, byla takto "odejita". Až tak hluboko hejtmanství dokázalo klesnout.

Hejtmanství se domnívá, že likvidaci Vincentina a jeho připravené „předání“ spřátelené Charitě už nic nebrání v cestě. Jenže to je na omylu. Jsem přesvědčen o tom, že nové krajské zastupitelstvo, které vzejde již z říjnových voleb, napraví škody, které tato parta nepovedených revolucionářů napáchala.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…