Senátorka Horská: Vliv lidí, kteří pohrdají demokracií, dnes sílí

28.06.2018 8:35

1. místopředsedkyně Senátu Miluše Horská včera vystoupila na dvou pietních akcích. V areálu pankrácké věznice připomněla význam Milady Horákové a kritizovala jmenování vlády s podporou KSČM.

Senátorka Horská: Vliv lidí, kteří pohrdají demokracií, dnes sílí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně Miluše Horská

„Milada Horáková byla příkladem vlastenkyně, příkladem poctivého člověka. Dnes by se jí na naši zemi nepohlíželo lehce. K moci se derou komunisté, kteří se nezdráhají tvrdit, že její přiznání bylo dobrovolné, a kteří si myslí, že Milada Horáková dělala „protistátní činnost“. Měli by přitom zde klečet a prosit o odpuštění. Vězme, že je mezi nimi stále ještě dost takových, kteří pohrdají demokracií. A jejich vliv sílí; tento pohled obzvlášť bolí,“ uvedla 1. místopředsedkyně Senátu v místě, kde byla Horáková před 68 lety popravena. Přepis projevu M. Horské najdete na webu Senátu ZDE.

Den památky obětí komunistického režimu si Miluše Horská dopoledne připomněla společně se stovkou účastníků u pomníku Olbrama Zoubka na pražském Újezdě. Už tam místopředsedkyně Senátu kritizovala rozhodnutí prezidenta jmenovat vládu opřenou o hlasy KSČM v Den památky obětí komunistického režimu. „Nechali jsme vše dospět příliš daleko. Trestní stíhání nelze přesouvat o čtyři roky jen proto, že se vztahuje zrovna na premiéra. Jsem tady za Senát, který má ještě zdravý rozum, sílu a ozývá se, ale jeho hlas není tak silný jako ten poslanecký. Mlčet ale nelze. Nechci komunisty u moci. Ani ty současné, ani ty, kdo s nimi vyli a dnes se k tomu nemají. Má země nesmí být znovu skanzenem podivné ideologie, která v ničem nedává logiku,“ uvedla nejvýše postavená žena Senátu. Také záznam tohoto vystoupení je na senátním webu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…