Senátorka Zwyrtek Hamplová: On se “popírá, že se popírá”

03.02.2024 18:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kličkování ministra vnitra Rakušana po výroku v Sokolově, že stát připravuje privatizaci ČEZ

Senátorka Zwyrtek Hamplová: On se “popírá, že se popírá”
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Lhal jsem - tvrdí ministr vnitra ráno… Jak to říct… To už se totiž ani nedá komentovat. Ministr vnitra na dotaz v Sokolově prý uvedl, že se chystá vykoupení minoritních akcionářů a že se připravuje získání stoprocentního podílu v ČEZ státem. Bum.

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32492 lidí

Tedy řekl, že se chystá to, po čem voláme mnozí už skoro dva roky. Zda byl v tu chvíli střízliv, těžko říct, protože podobné věci, pokud se dějí, se do světa hlavně nehlásají a chodí se kolem nich po špičkách. Jenže on o pár hodin později zase uvedl, že na debatě řekl „nepravdivé informace“ a že žádné kroky neprobíhají.

Asi mu někdo prozradil, že zveřejnění může podobnou transakci ohrozit, zmařit nebo sakra prodražit. Takže asi hasí požár. Nebo to byl záměr? Už jsme si tak napříč spektrem volali a kroutíme hlavou, co je vlastně možné od lidí s nulovými zkušenostmi z trhu a vůbec reálného života a byznysu ještě čekat, když takto od pasu vystřelí informaci, za kterou by jinde na minutu letěl.

Otázkou je, zda to náš premiér akademik vůbec chápe. Zajímalo by nás tedy všechny, od koho dostal ministr tak po prstech, že hasí požár a raději se sám prohlašuje za lháře. Už je to opravdu Absurdistán, který ovšem ohrožuje nás všechny. V případě ČEZ určitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky