Setkání poslanců kurdského parlamentu s poslanci Úsvitu

22.12.2015 19:26

Delegace kurdského parlamentu poprvé navštívila Českou republiku.

Setkání poslanců kurdského parlamentu s poslanci Úsvitu
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Ve svém nabitém programu navštívila mezi prvními poslance Úsvitu – Národní Koalice. Během rozhovoru vyplynuly na povrch největší problémy, které trápí kurdský stát. Mezi ně patří ochrana hranice proti výpadům Islámského státu, vyškolení vlastních složek vnitřní bezpečnosti, pomoc znásilněným a zneužívaným Jezídkám, vzdělávání dětí migrantů, kteří utekli v důsledku války právě do Kurdistánu.

Poslanci kurdského parlamentu velmi ocenili spolupráci s Českou republikou a velmi si váží přátelství, které zde navázali a chtějí ho rozvíjet i do budoucna.

Zároveň jsou proti masivní migraci, která se odehrává v těchto měsících. Preferují pomoc přímo na místě, v zasažené lokalitě. A to především vyškolením odborníků ve školství, zdravotnictví a v dalších oborech.

V lednu navštíví Kurdistán odborníci z Ministerstva vnitra ČR, kteří na místě vyhodnotí situaci a způsob pomoci, protože informace neziskových organizací působících v zasažené oblasti nejsou relevantní. Což nám potvrdili i kurdští poslanci.

Poslanci Úsvitu Marek Černoch, Jana Hnyková a Martin Lank nabídli zástupcům kurdské delegace pomoc při prosazování uznání jezídské genocidy. Z tohoto důvodu přichystají na půdě Poslanecké sněmovny seminář, kterého se zúčastní oběti zvěrstev páchaných na Jezídech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL