Šimral (Piráti): Budova Gymnázia Loučanská potřebuje novou fasádu

21.02.2022 20:41

Radou hl. m. Prahy byl dnes odsouhlasen záměr na realizaci veřejné zakázky Gymnázium Loučanská v Praze 5, díky které bude provedena rekonstrukce fasády budovy školy.

Šimral (Piráti): Budova Gymnázia Loučanská potřebuje novou fasádu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

Financování bude hrazeno z rozpočtu hl. m. Prahy z kapitoly 04 - Školství, mládež a sport v předpokládané výši necelých 13 milionů korun. 

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18357 lidí

„Plánované investiční akce odboru školství vychází především z potřeb rekonstruovat a renovovat školské budovy, které disponují svým nevyhovujícím stavem nebo vzhledem, jako je tomu například u Gymnázia Loučanská v Praze 5. Zde je důvodem pro rekonstrukci sjednocení fasády a jejího zevnějšku, díky které získá budova reprezentativnější vzhled,” říká pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

V rámci rekonstrukce se jedná o přestavbu fasády objektu Gymnázia včetně všech prvků komponovaných do fasády. Především se to týká sjednocení jejího vzhledu, jenž byl několikerými stavebními úpravami v minulosti poznamenán. Součástí bude též i přístavba nového vstupu do budovy pro studenty.

Předpokládaná doba realizace je 6 až 7 měsíců v roce 2022, případně možné dokončení v roce 2023 v závislosti na průběhu zadávacího řízení a zahájení vlastní realizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách