Šimral (Piráti): Budovy VOŠ a SPŠ Na Příkopě dostanou nová okna

15.02.2022 20:51 | Tisková zpráva

Radou hl. m. Prahy byl schválen záměr na realizaci veřejné zakázky Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Na Příkopě, díky které bude provedena rekonstrukce oken z důvodu jejich nevyhovujícího stavu. Financování bude hrazeno z rozpočtu hl. m. Prahy z kapitoly 04 - Školství, mládež a sport v předpokládané výši necelých 15 milionů korun.

Šimral (Piráti): Budovy VOŠ a SPŠ Na Příkopě dostanou nová okna
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

„Plánované investiční akce odboru školství vychází především z potřeb rekonstruovat a renovovat stávající prostory školských budov, které disponují svým nevyhovujícím stavem, jako je tomu například u Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Na Příkopě. Zde je důvodem pro rekonstrukci výměna stávajících oken za nová, a tím snížení energetické náročnosti budov. Díky tomu se zvýší i celkový estetický vzhled budov,” říká pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

V rámci rekonstrukce se jedná o výměnu stávajících oken za nová okna včetně kování a vnitřních parapetů, o oplechování venkovních parapetů a související stavební práce při bourání starých a montáži nových oken. Součástí je také finální povrchová úprava vnitřního a vnějšího ostění včetně šambrán.

Předpoklad zahájení zadávacího řízení je březen 2022, vlastní realizace v roce 2022 (1. etapa prací) a v roce 2023 (2. etapa prací).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…