Šimral (Piráti): Praha nechá přistavět nový pavilon k Základní škole Zlíchov

29.08.2022 22:16 | Tisková zpráva

Pražští radní dnes schválili záměr celkové rekonstrukce stávající budovy a přístavby nového pavilonu v areálu Základní školy Zlíchov, která je určena pro žáky se specifickými poruchami chování. Rozpočet akce je v předpokládané výši 241 milionů korun včetně DPH.

Šimral (Piráti): Praha nechá přistavět nový pavilon k Základní škole Zlíchov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

„V Praze usilujeme o to, aby se prostřednictvím investičních akcí podporovalo školství a řešila se situace tam, kde je skutečně potřeba - ať už v rámci modernizace, rozšíření či budování nových kapacit. Ve spolupráci s jednotlivými městskými částmi na toto téma vedeme pravidelná jednání a snažíme se o nalezení co nejefektivnějšího řešení, aby bylo všem zajištěno kvalitní a dostupné vzdělání,” uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

V plánu je celková obnova stávajícího objektu v areálu ZŠ Zlíchov a přístavba nového pavilonu. Speciální školské zařízení tak bude po dokončení stavebních prací nabízet moderní učebny, kabinety, družinu, tělocvičnu, šatny, hygienické zázemí i obnovené technické prostory. Obě budovy budou také vzájemně propojeny a budou bezbariérové.

Zatímco stávající kapacita školy je kolem 50 žáků a 25 zaměstnanců, nově areál pojme až 150 žáků a 55 zaměstnanců.

Stavba by se měla uskutečnit mezi lety 2022 a 2024. Stavba nového objektu základní školy je navržena na pozemku ležícím v centru Zlíchova mezi ulicí Na Zlíchově a železniční tratí. Je součástí oplocené zahrady vily Hummelberg, kde je umístěn I. stupeň ZŠ pro žáky s poruchami chování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie