Šimůnek (KSČM): Odmítám český Majdan na Staroměstském náměstí

01.09.2014 19:33

Zásadně odmítám uplatňování ukrajinského scénáře v České republice. Skupina aktivistů, kterým pražský magistrát promptně vyřídil povolení k nepřetržité nátlakové akci na pražském Staroměstském náměstí, vyhlásila úmysl vytvářet nátlak na českou vládu ve prospěch požadavků kyjevského režimu a ve prospěch protiruské hysterie.

Šimůnek (KSČM): Odmítám český Majdan na Staroměstském náměstí
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Podle mého názoru sebou „majdanisté“ nepřináší étos radikálních demokratických požadavků, nýbrž pouze nepřijatelný vzor silového nátlaku vedoucí nikoli k řešení problémů, ale k radikalizaci a eskalaci situace v naší zemi. Kam stupňování tohoto tlaku vedlo na Ukrajině, jsme viděli. Odmítám opakování ukrajinského scénáře v České republice v jakékoli podobě. Odmítám zcela zásadně byť jen představu, že by se do podobných aktivit zapojili i čeští neonacisté a fašisté.

Jak ukázaly oslavy 70. výročí SNP v Bánské Bystrici, kde jsem měl tu čest vést delegaci ÚV KSČM, Češi a Slováci společně odsuzovali zahraniční politiku EU vůči Rusku, nesouhlasili s postoji polského prezidenta a jasně ukázali, že prioritou lidí je mír v Evropě.

Pro model politického boje, jehož zárodek zřejmě vzniká na Staroměstském náměstí, se v různých částech světa vžil název „barevné revoluce“. Skutečným cílem těchto akcí nikdy nebylo vyřešit stávající problémy, ale vyvolat konflikt ve prospěch třetích stran. Tomuto scénáři Česká republika doposud úspěšně odolávala. Považuji za zcela zásadní, aby tomu tak zůstalo i nadále a Česká republika si svou zahraniční i vnitřní politiku určovala sama a to na základě demokratických voleb a principů.

V době připomínání 75. výročí napadení Polska německými fašisty, tedy začátku 2. světové války, největší katastrofy v moderních dějinách lidstva, doufám, že zvítězí zdravý rozum. A proto žádám všechny občany, bez ohledu na jejich konkrétní politické preference, aby nepodporovali demonstranty a rodící se český Majdan na Staroměstském náměstí a dali najevo své NE extrémistickým, ultrapravicovým, nebezpečným názorům, které podporuje mimo jiné pražský primátor Tomáš Hudeček a další představitelé TOP 09 i ODS!

Petr Šimůnek, místopředseda ÚV KSČM, člen Zastupitelstva hl. m. Prahy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…