Skopeček (ODS): Jednání vlády je arogantní a chaotické

28.11.2020 13:16

Rozhodnutí vlády, že oznámí pondělní rozvolňování až v neděli, je naprosto nesmyslné. Provozovatelé, živnostníci a majitelé restaurací potřebují vědět tuto informaci rozhodně mnohem dříve, ne pouhých pár hodin před plánovaným otevřením.

Skopeček (ODS): Jednání vlády je arogantní a chaotické
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

Komunikace ze strany vlády je nejasná a chaotická. Aby bylo možné zvládnout krizi úspěšně, je nutné toto výrazně změnit a veřejnost informovat o všem včas a srozumitelně.

„Arogance moci a nepochopení reálného provozu maloobchodu a restauračních zařízení. Jinak nelze označit avizovaný termín rozhodnutí o případném rozvolnění provozu maloobchodu a restaurací až na neděli, tedy pár hodin před otevírací dobou. Majitelé obchodů a restaurací potřebují mnohem více času před opětovným otevřením kvůli nutnosti zajistit zboží, suroviny, znovu zprovoznit technologie, ale také informovat své zaměstnance. To vše nelze zajistit a zabezpečit během pár hodin, jak si to zřejmě představuje vláda. Ukazuje to, že vláda a úředníci podnikatelskému sektoru nerozumí a ani mu nenaslouchají. Jde o absurdní, cynické chování a komunikaci vlády vůči restrikcemi poškozeným podnikatelům. Ti by dnes potřebovali alespoň nějakou předvídatelnost. Místo toho slyší vicepremiéra Hamáčka, který naznačuje, že se rozvolňovat nebude, ministra zdravotnictví Blatného, podle kterého je to ‚padesát na padesát ‘, aby jim vicepremiér Havlíček nakonec řekl, že se vše dozví až v neděli. Takové jednání by bylo k smíchu, kdyby nešlo o živobytí a osud tolika lidí,“ říká Jan Skopeček, místopředseda poslaneckého klubu ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…