Sládek (SPR-RSČ): Němci se nemohou zbavit komplexu viny, a proto ztratí vše

13.02.2017 17:46

Podle pravidel Evropské unie je hranice chudoby dána 60 procenty průměrného příjmu. Podle tohoto propočtu je v samotném Německu ohroženo propadem do bídy 6 milionů.

Sládek (SPR-RSČ): Němci se nemohou zbavit komplexu viny, a proto ztratí vše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Německé vládě se to však nelíbí, považuje takovéto propočty za zastaralé a navrhuje jejich změnu, protože neodrážejí současnou situaci, kdy nejsou zahrnuti přivandrovalci. Ti jsou prý diskriminováni, protože mají dvojnásobnou nezaměstnanost, jejich příjmy jsou nižší než samotných Němců. Jako příklad uvádějí, že průměrný příjem je 2 200 Eur, zatímco u přivandrovalců jen 2 000 Eur. Takže přivandrovalec si vydělá 54 000 korun.

Dojemná péče Němců o přivandrovalce velmi kontrastuje s jejich odíráním českých zaměstnanců v Mladé Boleslavi, například. Kontrastuje ovšem i s jejich chováním před dvaceti pěti lety, kdy se otevřely hranice a oni ani nechtěli slyšet o tom, že by Češi mohli pracovat v Německu bez jakýchkoliv omezení. Vymohli si dokonce přechodné období.

Podle posledních průzkumů veřejného mínění by sice současnou kancléřku nahradil předseda sociálních demokratů Schulze, což ovšem těžko bude posun k lepšímu, když známe jeho způsob, jakým řídil evropský parlament a jak se jako jeho předseda vyjadřoval třeba právě k otázce přivandrovalců.

Němci se nemohou zbavit pocitu viny, který jim byl levicovými liberály vtloukán do hlavy po desítky let. Nyní ve snaze zbavit se tohoto cejchu dělají přesně pravý opak. Páchají kolektivní sebevraždu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Každý, zde v České republice prohlásí, že to je věc Němců a že nám na tom nemusí záležet. Pravda je to jenom potud, pokud by Němci žili na ostrově a mohli jsme je izolovat. Bohužel jsou to naši sousedé a jejich činy přímo ovlivňují i náš osud. Pokud oni půjdou do propasti strhnou nás všechny s sebou.

Zásadní problém je však v tom, že my jsme nikdy nikoho neokupovali, žádnou válku jsme nerozpoutali, nikdy jsme neměli žádnou kolonii, nikomu jsme neublížili, proč bychom měli tedy páchat dobrovolnou sebevraždu jako Němci?

Snad jenom zdůraznit závěrem, minimálně dvě třetiny občanů naší země žijí v kruté bídě, že jsme dosud nezemřeli je zásluhou naší odolnosti a schopnosti živit se suchým chlebem. Jak dlouho ještě budeme něco takového snášet?

Každý by měl jít k volbám, jedině tak můžeme zabránit tomu poslednímu kroku, který nás svrhne do propasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.