Sobotka: Chci soudržnou ČSSD, jejíž vedení se bude moci opřít o silný mandát

30.11.2014 14:32

Sociální demokraté na Vysočině nominovali na předsedu strany Bohuslava Sobotku.

Sobotka: Chci soudržnou ČSSD, jejíž vedení se bude moci opřít o silný mandát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Premiérovi a předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi se na Vysočině dostalo jednoznačné podpory před březnovým volebním sjezdem. Všech 95 delegátů se vyslovilo pro jeho nominaci na funkci předsedy strany.

„Je nutné, aby ČSSD byla soudržnou stranou, jejíž vedení se bude moci opřít o silný mandát. Na základě toho budeme moci pokračovat ve vládní politice a důsledně dosahovat vytyčených cílů,“ uvedl Bohuslav Sobotka.

Na funkci prvního místopředsedy nominovala krajská konference ministra vnitra Milana Chovance. „Sociální demokraté se musí prosadit nejen efektivní správou veřejných věcí, ale také prostřednictvím spolupráce s odbory a úzkého kontaktu s členkou základnou,“ pronesl Milan Chovanec.

Do funkcí místopředsedů si sociální demokraté na Vysočině přejí obsadit ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera, ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou, místopředsedu strany Martina Starce, předsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka, předseda Senátu Milana Štěcha a náměstkyni ministra zdravotnictví Lenku Tesku Arnoštovou.

„Klíčem k dalšímu úspěchu je naplňování našeho volebního programu, což se nám daří,“ řekl Jan Hamáček.

Krajská konference zvolila na celorepublikový sjezd čtyři delegáty a dále pak zástupce Vysočiny do vedení strany. Členem předsednictva ČSSD za Vysočinu se stal starosta Rouchovan Vladimír Černý. „V komunálních volbách jsem byl popáté zvolen starostou. Rád bych zúročil důvěry, které se mi dostává,“ okomentoval Vladimír Černý.
V průběhu konference byl zvolen také člen Ústředního výkonného výboru ČSSD. Tím bude krajská místopředsedkyně Marie Rubišarová Medová.

„Současná vláda v čele s Bohuslavem Sobotkou se na Vysočině těší velké podpoře. Silný mandát pro vedení strany představuje upevnění pozice ČSSD coby vítězné parlamentní strany,“ poznamenal krajský předseda ČSSD Petr Krčál.

Volební sjezd sociální demokracie se uskuteční 13. a 14. března v Praze. 

reklama

autor: ČSSD

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…