Sobotka: Schválením dohody o partnerství si udržujeme rychlé tempo v přípravě na čerpání nových fondů EU

26.08.2014 18:00

Vítám, že dnes Evropská komise schválila klíčový dokument pro Českou republiku, který rozhoduje o čerpání evropských fondů v příštích letech.

Sobotka: Schválením dohody o partnerství si udržujeme rychlé tempo v přípravě na čerpání nových fondů EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Dohoda o partnerství je strategickým materiálem, který do České republiky přivede téměř 600 miliard korun. Tyto prostředky investujeme do posílení konkurenceschopnosti, zvýšení zaměstnanosti, kvalitního systému vzdělávání a lepší dopravní infrastruktury. Peníze z EU tak podpoří zrychlení hospodářského růstu a zvýší kvalitu života našich občanů.

Včasným schválením Dohody o partnerství si naše země udržuje potřebné rychlé tempo v přípravě na čerpání z nových fondů EU. Cílem vlády je neztratit stavební sezónu roku 2015. Proto budeme chtít, aby se první výzvy k čerpání z fondů vypisovaly již na samém začátku příštího roku. K tomu zbývá včas schválit novelu zákona o státní službě a posléze získat souhlas Evropské komise se všemi jednotlivými operačními programy. Právě na tyto cíle se nyní vláda bude soustředit.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.