Soukromníci: Neopakujme staré chyby, řekněme jasně a hlasitě NE

25.01.2018 11:24

Demonstrace za svobodu a demokracii. Tak zní oficiální název události, kterou připravuje spolu s mnoha dalšími subjekty Strana soukromníků ČR.

Soukromníci: Neopakujme staré chyby, řekněme jasně a hlasitě NE
Foto: Soukromníci
Popisek: Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky

Datum pro její konání byl zvolen velmi symbolicky -  na 25. února 2018 na Václavském náměstí „pod koněm“. Tedy v den 70. výročí komunistického převratu. A rozhodně nejde o přehnanou paralelu. „Prostřednictvím zákonů jsou dnes likvidovány tisíce živnostníků, soukromníků a jejich rodin. Nemusí to být zrovna Lidové milice. Stejnou práci dnes udělají zákony a motivovaní finanční i jiní úředníci. Výsledek je stejný,“ říká Rudolf Baránek, jeden ze zakladatelů Strany soukromníků ČR.

Na přípravě demonstrace se podílí 21 subjektů a další jsou v jednání. Kromě Strany soukromníků České republiky vidí v současném vývoji značnou hrozbu pro občanské svobody i svobodné podnikání také Podnikatelské odbory – Unie podnikatelských a živnostenských spolků, seskupení Radostné Česko, Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR, Asociace živnostníků ČR, organizátoři Petice proti EET, Vinařská asociace ČR, Asociace soukromého zemědělství ČR a mnoho dalších. „Velmi potěšující je to, že se uměly domluvit organizace sdružující soukromníky ve svazech, sdruženích, spolcích i v politické stavovské straně s občanskými iniciativami sdružujícími prostě demokraty. Vzniká velká síla, která si uvědomuje, že nemůžeme nečinně přihlížet. Věříme, že vše připravíme tak, že dáme velmi důrazně najevo, že jsme zde a připraveni,“ uzavírá Rudolf Baránek.

Přijďte i vy ve 13.00 na Václavské náměstí, ať je naše NE slyšet co nejhlasitěji.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.