Soukromníci: Vláda se snaží malé i střední podniky dorazit a zcela vyhladit

10.04.2020 14:09

Komentář na facebookovém profilu k vládním programům pomoci podnikatelům a živnostníkům

Soukromníci: Vláda se snaží malé i střední podniky dorazit a zcela vyhladit
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Po dvou dnech sledování jednání sněmovny a prvních praktických zkušenostech s programy COVID, COVID 2 a ANTIVIRUS je jasné, že se vláda snaží, pod rouškou boje proti COVID-19, ochromené OSVČ a malé i střední podniky dorazit a zcela vyhladit.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš předsedou vlády i po volbách v roce 2021?

85%
15%
hlasovalo: 34312 lidí

Programy COVID i COVID 2 jsou pro většinu menších subjektů zcela nedosažitelné a komerční banky mnoha podnikatelům ani neumožnily podat žádost, protože nebyla splněna kritéria pro tradiční úvěrování. A pokud byla žádost přijata, odpověď i finance jsou v nedohlednu. V programu ANTIVIRUS byla vrácena většina žádostí pro chybovost, jsou vyžadovány elektronické podpisy a potvrzení o zřízení účtu. To vše v situaci, kdy o zaměstnavateli, který do státní kasy pravidelně platí, ví státní správa prakticky úplně vše. Sama ministryně Alena Schillerová přece hovořila o minimalizaci byrokracie, podpisu na naskenovaném dokumentu a jednoduché emailové komunikaci s úřady. Příběh restauratéra z Ostravy, který v březnovém termínu požádal finanční úřad o tříměsíční odklad úhrady DPH ve výši 16 000 korun a úřad mu místo vyhovění obstavil byt, již jen dokresluje chování státní správy v praxi.

Vláda nám toho mnoho slíbila, ale kdo nevěřil a měl možnost se zařídit jinak, vyhrál hned v prvním kole. Pro ty ostatní tu jsme stále my, denně od Vás zpracováváme stovky podnětů a bombardujeme vládu a příslušná ministerstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.