Starosta Vetchý: U Základní školy B. Smetany vznikne víceúčelové hřiště

18.06.2022 13:06

Vedení města připravuje další projekt na výstavbu víceúčelového hřiště u Základní školy B. Smetany. Moderní sportoviště, které bude sloužit pro školu i veřejnost, by mělo vyrůst na ploše za Základní školou B. Smetany.

Starosta Vetchý: U Základní školy B. Smetany vznikne víceúčelové hřiště
Foto: Lanškrounské fórum
Popisek: Starosta Lauškrouna Radim Vetchý

Návrh počítá s výstavbou víceúčelového hřiště s tribunou a zázemím, dále s výstavbou workoutového prostoru pro posilování a dětského hřiště s dopravními prvky. 

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí

Plocha víceúčelového hřiště bude mít rozměr 40 x 20 m a bude určena k hraní míčových her, jako volejbal, nohejbal, streetball, malá kopaná a tenis. Jeho povrch bude bezúdržbový a odolný proti povětrnostním vlivům, hrací plocha bude osvětlena LED reflektory. Rozšířit by se mělo i hlediště, které nyní pojme 49 osob. Nová tribuna poskytne prostor pro dalších 64 diváků. Ta bude zastřešena textilní membránou a ohraničena proskleným zábradlím. V místě pod tribunou pak vznikne technické zázemí, zázemí pro rozhodčí, zahradní sklad a WC, včetně bezbariérového.

Přímo vedle víceúčelového hřiště je navržen prostor pro workoutové posilování o rozměrech 16 x 5 m, kde budou umístěny nerezové cvičební prvky, např. hrazda, vodorovný žebřík, šikmý žebřík, kruhy, hrazda s více úchopy, bradla, nízká bradla, šikmá lavice. Projekt počítá i s výstavbou dětského hřiště s dopravními prvky. Jeho povrch bude řešen formou „pryžového“ povrchu určeného pro dětské hřiště, sportoviště a dětské zahrady. Instalovány by měly být prolézačky, venkovní tabule pro kreslení, pružinová houpadla, věžové prolézačky se skluzavkou, houpačky, balanční most. Okolo hracích prvků je navržena asfaltová komunikace pro jízdu na kolech, koloběžkách, atd. s prvky dopravního hřiště. Dále zde budou umístěny lavičky, odpadkové koše a stojany na kola. V prostoru hřiště budou vysázeny stromy, keře a založeny nové trávníky.

„V současné chvíli je dokončena projektová dokumentace pro stavební povolení. Nyní bude město o stavební povolení žádat. Případná realizace je podmíněna získáním finanční dotace. Město očekává vypsání dotačního titulu z Národní sportovní agentury (NSA),“ doplňuje Jaromír Sobek, referent odboru investic a majetku. Cena stavebních prací dle projektové dokumentace je odhadována na 25 mil. Kč s DPH při uvážení současné cenové hladiny.

Starosta města Radim Vetchý dodává: „Projekt, který jsme připravili, reaguje na dlouholetý požadavek pana ředitele Milana Valúška. Jeho snem bylo proměnit školní dvorek na zázemí pro tělesnou výchovu. Myslím si, že se nám podařilo v projektu odrazit všechny požadavky školy, která by v případě realizace získala další pěkné prostory pro výuku a volný čas dětí, jenž školu navštěvují.” Jde již o druhý takto připravovaný projekt rekonstrukce sportovního hřiště v okolí školy. I u  ZŠ Dobrovského by totiž mohlo vzniknout, po vybudování nové parkovací plochy se samostatným vjezdem, multifunkční sportoviště. Vedení města již zadalo zpracování studie a následně projektové dokumentace na úpravu sportoviště v areálu školy. V případě získání dotace prostřednictvím některého z dotačních titulů by tak mohl vzniknout nový běžecký ovál s venkovním multifunkčním sportovištěm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.