Štayrová (ANO): Doprava je v Hradci jedním z klíčových bodů našeho programu

03.10.2018 6:36

Doprava je jedním z našich klíčových bodů programu. Jako každého Hradečáka nás štvou kolony v centru města i kamiony, které nám ničí silnice a kouří pod okny. A také parkování. Zkusili jste to třeba někdy ve fakultní nemocnici? Je to zoufalství!

Štayrová (ANO): Doprava je v Hradci jedním z klíčových bodů našeho programu
Foto: ANO 2011
Popisek: Monika Štayrová

  1. Budeme koncepčně pracovat na zlepšení průjezdnosti Hradce Králové. To znamená, že spojíme všechny body, které lepší průjezdnost zajistí – odvedení tranzitní dopravy, zajištění více parkovacích míst a zavedení inteligentního dopravního systému spolufinancovaného z fondu ITI.
     
  2. Zřídíme záchytná parkoviště se systémem „park and ride“ ve vhodných lokalitách a na okrajích města. Z těchto záchytných parkoviště pak zavedeme kyvadlovou dopravu.
     
  3. Podpoříme efektivní využití MHD občany, které bude prospěšné pro životní prostředí i jejich peněženky.
     
  4. Odvedeme tranzitní dopravu z města. Cílenou aktivitou při kooperaci s ministerstvem dopravy a ŘSD uspíšíme dostavbu dálnice D11 a R35, a to vždy s ohledem na kvalitu života v lokalitách v dosahu těchto komunikací. A také vyřešíme dostavbu Severní tangenty.
     
  5. Navýšíme finanční prostředky na opravy zanedbaných komunikací a chodníků. Nechceme, abyste před okny měli tankodromy a při každém vyjetí z garáže měli obavu, že si ulomíte kolo.
     
  6. Postaráme se o bezpečnou jízdu cyklistů vybudováním cyklostezek dle vzoru evropských měst, které budou spojovat centrum s okrajovými lokalitami. Zasadíme se o výstavbu cyklověží, cykloboxů i stojanů na místech, kde budou potřeba. A propojíme ulice Pražská a Kutnohorská pro pěší a cyklisty.

Tohle všechno chceme udělat a také víme, kde na to chceme vzít. Stačí pečlivě a včas využívat dotačních možností a opravdu aktivně tlačit na státní složky tam, kam město už dosáhnout nemůže. A protože máme podporu i na vládní úrovni, jsme přesvědčeni, že se nám to bude dařit. Napište nám, co si o dopravě v Hradci myslíte vy. Budeme rádi, protože na vašem názoru nám opravdu záleží.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.