Štefek (KSČM): Karel IV. - diplomatičnost jako protiváha agrese a válek

02.04.2015 9:54

V roce 2016 uplyne 700 let od narození Karla IV. Středočeský kraj se zapojí do oslav 700. výročí narození Karla IV.

Štefek (KSČM): Karel IV. - diplomatičnost jako protiváha agrese a válek
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

V roce 2016 uplyne 700 let od narození Karla IV. Toto výročí si v rozsáhlém projektu připomene i Spolek Otec vlasti Karel IV., který je iniciátorem oslav a členem prestižní Národní komise, která výročí na národní úrovni zaštiťuje a koordinuje.

„Po schválení zapojení kraje do projektu v srpnu 2014 jsme nyní udělali další krok, doporučili jsme Zastupitelstvu podporu spolku ve výši 400.000 Kč. V rámci této akce, kterou podporuje Czechturism i Asociace krajů, dojde k propagaci našeho kulturního dědictví i souvisejících turistických produktů,“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Cílem národního výročí je rozšířit povědomí o Karlu IV., přínosech jeho vlády, podpořit vnímání tohoto panovníka jako klíčové osobnosti pro Evropu 14. století, zdůraznit jeho diplomatické schopnosti jako protiváhu agrese a válek, zviditelnit Českou republiku a zapojit do aktivit co nejvíce subjektů, krajů, měst, obcí a spolků.

K obcím a městům, které jsou provázány s Karlem IV., tzv. Karlovským místům, bude směřovat též žádost o spolupráci.

Pro propagaci Středočeského kraje budou využity zejména modul Středočeský kraj za vlády Karla IV., multimediální průvodce a putovní výstava.

Projekt „Putování za Karlem IV. u příležitosti 700. výročí jeho narození“ má vícezdrojové financování, v hodnotě necelých 75 milionů Kč bude podpořen z větší části z Integrovaného operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…