Štefek (KSČM): Klikaté cesty rakovnického Balkánu

17.11.2014 13:32

Ve čtvrtek 13. listopadu se ve výstavních prostorách zrekonstruovaného zámku ve Slabcích konal slavnostní křest knihy emeritního starosty Městyse Slabce Filipa Celby „Klikatá cesta – Jak jsem poznal lidi“.

Štefek (KSČM): Klikaté cesty rakovnického Balkánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Třešně, symbol KSČM

Ve čtvrtek 13. listopadu se ve výstavních prostorách zrekonstruovaného zámku ve Slabcích konal slavnostní křest knihy emeritního starosty Městyse Slabce Filipa Celby „Klikatá cesta – Jak jsem poznal lidi“. Křestu se účastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Cesty života mohou být různě klikaté, ale každopádně si musíme zachovat upřímný pohled a čisté srdce. A tomu bych chtěl autorovi pogratulovat,“ nastínil poselství knihy radní Štefek a dodal: „ Jsem rád, že Středočeský kraj podporuje v rámci svého fondového systému nejen kulturní akce, jako zdejší otevřený country festival, nejen obnovu památek, jako zdejší zámek, ale i kulturní tvorbu, jako právě tuto knížku, která získala podporu z Fondu kultury a obnovy památek.“

Kromě autora knihy pohovořil ke knize i její editor Milan Bednařík a korektor Václav Krůta. Slavnostní podvečer moderovala ředitelka Státního okresního archivu v Rakovníku Renata Mayerová.

Kniha je nejen čtivým souhrnem vzpomínek místní osobnosti Filipa Celby, ale i určitou databází regionální historie.  Obsahuje i množství fotografií z archivu autora a z přírodních, kulturních krás rakovnického mikroregionu Balkán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.