Štěpánek (DSSS): Demokratické lži o Ukrajině

17.12.2013 12:07

Současné demonstrace v ukrajinském hlavním městě Kyjevě ukazují rozdělení ukrajinské společnosti. Pražská vládní propaganda od začátku bije na poplach, že Ukrajinci chtějí do Evropské unie (EU) a zlý proruský prezident jim toto blaho nechce dopřát.

Štěpánek (DSSS): Demokratické lži o Ukrajině
Foto: ČT24
Popisek: Demonstrace na Ukrajině

V kyjevských ulicích se opakuje scénář tzv. oranžové revoluce před několika lety. Aktéři jsou stále stejní. Místní kulturní fronta, občanská sdružení financovaná Západem a USA, a také spousta emisarů ze světa, kteří pumpují do „revoluce“ peníze a podporu nadnárodních koncernů.

Ukazuje se, že „západní demokraté“ nutí Ukrajince se rozhodnout pro členství v EU. Ukrajina má okolo 46 milionů obyvatel, ale v kyjevských ulicích se sešlo nejvíce 200 tisíc účastníků, a to ještě pouze jednou. Demonstrace probíhají pouze v Kyjevě, v ostatních ukrajinských městech je klid. To, že je úzká skupina obyvatel protěžovaná západními sdělovacími prostředky, exponenty EU a kulturní frontou, ještě neznamená, že je to hlas celé Ukrajiny a že to reprezentuje mínění všech obyvatel. Tímto „detailem“ se pánové z Bruselu nezabývají. Raději zastřeně podněcují demonstranty ke konfrontaci, aby měl Západ záminku k tvrzení, že kyjevská vláda pošlapává tzv. lidská práva.

Má televizní divák či rozhlasový posluchač být utvrzován v dojmu, že důvody, proč se demonstruje v Kyjevě, jsou správné, když je podporuje americký senátor, hollywoodská hvězda Clooney či rockové skupiny? Není to právě ten důvod, proč být ostražitý v kyjevských událostech? A jestliže vidím, že demonstranty podporuje Schwarzenberg s Kocábem, tak je jasné, v čí režii se konají „spontánní demonstrace, vyjadřující vůli Ukrajinců k evropské integraci“.

Je zvláštní, že opozice, i když je nazývaná demokratickou, vůbec nepožaduje po vládě vyhlášení referenda ke vstupu do EU. Co jiného by bylo vrcholně demokratické, když ne vyhlášené referendum, ve kterém by občané Ukrajiny sami hlasováním rozhodli, jestli chtějí být v budoucnu členy unie. Jenže toho se „demokraté“ bojí. Co kdyby se Ukrajinci rozhodli, že nechtějí vstoupit do EU? To by všechny miliony dolarů investované do ukrajinských profesionálních demonstrantů zůstaly vniveč. Americké a evropské koncerny potřebují v krizi nová odbytiště, kam by mohly bezcelně vyvážet své zboží, které neabsorbuje nasycený trh.

Je příznačné, že hlas na podporu demonstrantů pozdvihla i vězněná defraudantka a zlodějka Tymošenková, kterou vynesla k moci tzv. oranžová revoluce. Tato revoluce nakonec požrala své vlastní děti, když se „demokratičtí“ vůdci pohádali o moc.

Ukrajina nemá důvod se hnát do evropské integrace, když Evropa má starostí sama ze sebou dost, potýká se s finanční krizí a sílí v ní hlasy, že by unie měla zastavit přijímání nových členů a určitý čas věnovat vnitřním reformám, které by společenství nasměrovaly jiným žádoucím směrem.

Dnešní Ukrajina nám ukazuje, že vládnoucím skupinám v Bruselu a Washingtonu nejde o nic jiného, než pro své zájmy zmanipulovat veřejné mínění v ostatních zemích tak, jak se jim to hodí. Demonstranti v kyjevských ulicích jsou pouze figurkami na velmocenské šachovnici a rozhodně tato banda křiklounů nereprezentuje názor veliké a hrdé Ukrajiny.

Jiří Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: DSSS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce