Šťovíček (STAN): Přijdeme na severu o dalších 15 tisíc míst!

17.03.2015 15:28

Hnutí Starostové a nezávislí Ústeckého kraje přijalo v březnu na svém krajském sněmu v Malých Žernosekách usnesení podporující zachování limitů těžby.

Šťovíček (STAN): Přijdeme na severu o dalších 15 tisíc míst!
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: MiIan Šťovíček

Pokračování dobývání hnědého uhlí a prolomení platných limitů jeho těžby znamená nejen likvidaci historického města Horní Jiřetín a fatální ohrožení další existence pětadvacetitisícového města Litvínov, ale také postupnou likvidaci více než 5.000 pracovních míst v Jiřetíně a chemickém areálu Unipetrolu a České rafinérské. „To v konečném důsledku povede podle metodiky, kterou využívají při své argumentaci samotní těžaři, ke ztrátě celkem 15.000 pracovních míst na Mostecku,“ doplňuje místostarosta Litvínova Milan Šťovíček.

Člen rady města Litvínova Vlastimil Doležal (STAN) k tomu dodává: „Vyzýváme vládu ČR, aby ve státní energetické koncepci a dalších strategických dokumentech zakotvila ochranu lidských sídel a zabránila pokračování plošné devastace tohoto severočeského regionu.“

Budoucnost Ústeckého kraje bez uhlí

Působí podivně, že vědci a odborná veřejnost se většinově brání prolomení limitů, a k tomu předkládají jasné argumenty, zatímco některé politické strany, za nimiž stojí uhlobaroni, stále dokola mluví o zachování pracovních míst, a přitom taktně opomíjí jasná statistická čísla o tom, že prolomení limitů více míst zlikviduje než zachová. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hroza (TOP 09): Schválili jsme další navýšení kapacity Vodojemu Kopanina

22:01 Hroza (TOP 09): Schválili jsme další navýšení kapacity Vodojemu Kopanina

Hlavní město prostřednictvím Pražské vodohospodářské společnosti zmodernizuje Vodojem Kopanina, čímž…