Svoboda (ČSSD): Role žen v rodině a společnosti je nenahraditelná

14.05.2018 14:32

Ke Dni matek popřál seniorkám kmen malých Indiánů z Jablonce.

Svoboda (ČSSD): Role žen v rodině a společnosti je nenahraditelná
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

Romantikou starých Májovek ožil ve středu 9. května Domov důchodců ve Velkých Hamrech. Ke Dni matek sem přijely seniorkám poblahopřát děti z MŠ Slunečnice Jablonec nad Nisou, převlečené za malé Indiány. V indiánském duchu se také neslo celé jejich pásmo písniček, říkánek a tanečků. Ke gratulaci předškoláků se připojil i náměstek hejtmana LK pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Děti z jablonecké mateřské školy nepřijely s prázdnou. Každé babičce z domova vlastnoručně zhotovily voňavý pytlíček s mýdlem a bylinkami. „Dejte si ho do prádla. A vždycky, když vás vůně po otevření skříňky uhodí přes nos, si na nás vzpomenete,“ poradila seniorkám ředitelka MŠ Slunečnice Iveta Jeriová. Jak doplnila, děti vyráběly voňavé pytlíčky za pomoci učitelek asi čtrnáct dní. Od náměstka Svobody dostala k tomu každá obyvatelka domova ke svátku květinu.

„Matčina láska k dítěti se nepodobá ničemu jinému na světě. Není jiné lásky tak okamžité, tak obětavé a tak odpouštějící. Mateřská láska je jediná, která se nikdy neptá, co za to,“ podotkl Pavel Svoboda. „Den matek byl u nás za minulého režimu zastíněn Mezinárodním dnem žen. Víc se začal připomínat až od roku 1990. Myslím si, že to vůbec není na škodu, že dnes slavíme oba tyto svátky. Role žen v rodině a společnosti je nenahraditelná a nebude nikdy dost oceněná,“ dodal.

Malí Indiáni z Jablonce vyzkoušeli v domově seniorů i dětský koutek, který tu slouží k zábavě vnoučatům a pravnoučatům místních klientů. Ostatně dětský koutek zdobí skleněný obraz, mozaika Princezna, který vloni vytvořili právě předškoláci z MŠ Slunečnice. Obraz v aukci žákovských výtvarných děl, která se konala ve prospěch vybavení jablonecké nemocnice, vykoupil náměstek Pavel Svoboda. A později jej věnoval do dětského koutku DD Velké Hamry.

Předškoláci z MŠ Slunečnice se také vyřádili venku na minihřišti domova, kam si chodívají na houpačky a další herní prvky často pohrát i místní děti. „Dnes přejeme ke Dni matek všem ženám, nejenom těm, které mají děti. Naši úctu si zaslouží všechny,“ zdůraznil ředitel DD Velké Hamry Čestmír Skrbek.

Den matek byl poprvé jako oficiální svátek vyhlášen ve Spojených státech amerických v roce 1914. V našich zemích se slaví rovněž druhou květnovou neděli od roku 1923.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.