Svobodní: Odmítáme intervencionalistickou politiku

02.10.2023 16:25 | Tisková zpráva

Stanovisko Svobodných ke slovenským volbám

Svobodní: Odmítáme intervencionalistickou politiku
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Svobodní odmítají intervencionalistickou politiku. Vměšování se do vnitřní politiky ostatních států je nám tedy cizí. V souvislosti se slovenskými volbami proto v první řadě vyjadřujeme plnou důvěru v to, že nikdo nemá lepší předpoklady vybrat pro Slovensko správnou vládu, než sami Slováci. Preference české politické strany by v tomto případě měly zůstat v obecné rovině, tak aby po volbách naše vzájemné vztahy se Slovenskou republikou byly stále dobré a snad i lepší než dnes.

Prospěch České republiky je to jediné, co musíme sledovat v případě zahraničních voleb. Jako Svobodní si proto s respektem k úsudku slovenských voličů přejeme, aby volby přinesly takový výsledek, díky kterému si naše země budou moci být spolehlivými partnery. Přejeme si, abychom si po volbách byli se Slováky oporou nejen v rámci spolupráce V4, ale abychom byli schopni se společně bránit vůči všemu a všem, kteří by chtěli okrajovat naši suverenitu a chtěli brát svobodu našim občanům.

Stanovisko předsednictva Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…