Svobodní: Rodiny s malými dětmi jsou jednou z nejpostiženějších skupin

28.09.2023 22:01 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k zvýšení rodičovského příspěvku pouze pro děti, narozené od 1. ledna 2024

Svobodní: Rodiny s malými dětmi jsou jednou z nejpostiženějších skupin
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Parlament chce schválit zvýšení rodičovského příspěvku pouze pro ty děti, které se narodí po 1. 1. 2024. Všem rodičům, kteří příspěvek už nyní pobírají, nebo se jim dítě narodí do konce roku, však zůstane původní výše.

Pokud s tím také nesouhlasíte, podepište naši petici ZDE!

I když důchody a mzdy rostou, rodičovská pro zůstává beze změny. Inflace způsobuje, že pro rodiny s malými dětmi je všechno stále dražší a jsou jednou z nejvíce postižených skupin.

Vláda ve svém programovém prohlášení mluví o tom, jak chce pomoci rodinám. Slíbila například, že "náklady na výchovu dětí a péči o blízké nebudou snižovat životní úroveň" a že "peníze pro rodiny budou záviset na věku dítěte a náročnosti péče". Vláda také řekla, že bude automaticky zvyšovat rodičovský příspěvek, když věci budou dražší.Nic z toho se reálně neděje. A když už teď přišla s nápadem zvýšit rodičovskou, vynechala z toho zvýšení statisíce rodin, které mají malé děti teď. To je nepřijatelné!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…