Svobodní: Socialismus je zpět

09.12.2014 9:07

Svobodní vyjadřují zásadní nesouhlas a překvapení ohledně rozhodnutí plzeňských krajských zastupitelů o nákupu hotelu pro potřeby zaměstnanců krajského úřadu. Zavádění zaměstnaneckých rekreačních zařízení pro úředníky je návratem do dob budování komunismu.

Svobodní: Socialismus je zpět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Vrací se čas zotavoven ROH? Levicová koalice, vládnoucí Plzeňskému kraji, si dnes schválila útratu 14 milionů korun z peněz daňových poplatníků za nákup hotelu Paříž na Špičáku. Projednávaný bod nesl název "Koupě rekreačního zařízení pro potřeby zaměstnanců Krajského úřadu Plzeňského kraje", nicméně v průběhu poměrné zdlouhavé diskuze mezi koalicí a opozicí vyšlo najevo, že radní vlastně vědí pouze to, že hotel chtějí, ale netuší, kdo se v hotelu bude rekreovat. Plzeňský kraj má ve svých organizacích cca 8600 zaměstnanců a střední školy v kraji mají v prvních ročnících asi 4500 studentů, pro které by prý daný hotel měl také fungovat. Nikdo však nebyl schopen říct ani to, zda o takovou rekreaci je vůbec mezi zaměstnanci zájem či zda příslušné školy by takové zařízení vůbec využily. Paní radní JUDr. Lišková z KSČM měla jasno pouze v tom, že když hotel zvládl uživit soukromníka, nemůže přece prodělat ani Plzeňský kraj. To je však jen slepá vize komunistické paní radní.

Svobodní jsou tímto postupem velmi zaskočeni. Názory samotné nepřekvapily, ale že si ČSSD dovolí pustit se do projektu, který znovu zavádí mnohým starším ročníkům známá komunistická rekreační střediska, to již překvapivé je.

Plzeňský kraj nikdy nemůže být dobrým hoteliérem. Ale provozování zaměstnaneckého hotelu ani v žádném případě není funkcí, kterou by měl kraj pro své občany vykonávat. V době, kdy řada silnic v kraji, především ty II. a III. třídy, je ve velmi špatném stavu, je to naprosté mrhání penězi. Koupě hotelu přinese jen řadu problémů s provozem. Další náklady, v lepším případě statisícové, půjdou v příštích letech na sanaci vzniklé ztráty. Čtyřicet let komunistické praxe, která neefektivnost státem řízených podniků spolehlivě prokázala, je krajské koalici zjevně málo. Není pochyb, že si hotel nějaké rekreanty najde, ale opravdu mají občané z daní přispívat na dovolenou úředníkům?

Bohužel si na podobné návrhy, které vedou pouze k mrhání penězi daňových poplatníků v řádech miliónů korun, budeme muset při vládnutí ČSSD s KSČM zvyknout. Je to jen další důkaz toho, že socialismus se nám pomalu, ale jistě, vrací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…