Svobodní: Zprůhledníme rozhodování a otevřeme radnice

29.10.2016 16:25

Zeptali jste se někdy sami sebe na otázku, proč před vámi radnice tají, o čem rozhoduje a jak jsou utráceny vaše peníze? Neexistuje jediný důvod, proč byste neměli vědět o tom, jak politici nakládají s veřejnými penězi, tedy s těmi penězi, které jste vy pracně vydělali a museli je odevzdat státu, respektive krajům a obcím.

Svobodní: Zprůhledníme rozhodování a otevřeme radnice
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Svobodní jsou pro průhledné rozhodování, otevřeme radnice a nechme lidem možnost kontrolovat své volené zástupce. Proto prosazujeme, aby veškeré podklady pro zastupitele byly dostupné na webech měst a krajů a byly tak jednoduše přístupné všem. Aby rozpočty samospráv byly průhledné až ke každé účtence či faktuře. Jen tak lze kontrolovat, jak je nakládáno s penězi daňových poplatníků.  Jen tak dosáhneme větší soutěže a zlevníme náklady třeba i nákupy některých produktů a služeb ve veřejné správě. Místní podnikatelé navíc budou mít možnost nabídnout radnicím své produkty, když je dokážou za stejné kvality poskytnout levněji. Vedení radnic se bude chovat zodpovědněji, když budeme mít všichni kdykoliv jedním kliknutím možnost je zkontrolovat. Jen tak dosáhneme větší kontroly a úspornosti.

Josef Káles k tématu:

1. Josef Káles: Rozklikávací rozpočet – další krok k větší transparentnosti radnice
2. Josef Káles: Chceme zveřejňování podkladů pro zastupitele na internetu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy