Svobodní oslavili Den nezávislosti

29.10.2016 10:01

Strana svobodných občanů si 28. října připomněla vznik samostatného Československého státu. Zástupci Svobodných jako poděkování zakladatelům státu položili věnec k soše Svatého Václava v Praze.

Svobodní oslavili Den nezávislosti
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Petr Mach v úvodním projevu zdůraznil, že jednou nabytá nezávislost není získaná navždy. „Nechceme být oligarchií, na kterou se tato země mění. Chceme moc vrátit zpět na úroveň občanů a dopřát jim zpět mizející svobody,“ řekl předseda Svobodných Mach.

Zajímavé srovnání současnosti s první republikou přinesl Josef Káles: „Tehdy stát zaměstnával 5 procent všech zaměstnanců, dnes je to 23 procent. Na jednoho úředníka připadalo 140 občanů a dnes je to jen 40 občanů. Pojďme stát a jeho zakladatele uctít tím, že se alespoň přiblížíme první republice,“ dodal místopředseda Káles.

Po třetím projevu předsedy pražského sdružení Tomáše Štampacha následovalo slavnostní položení věnce a uctění památky zakladatelů státu. Svobodní následně pozvali všechny přítomné na besedu do blízkého klubu.

Jednalo se o poslední oficiální akci před stranickým sjezdem, který se bude konat v sobotu 12. listopadu v Obecním domě v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!