TOP 09: Mediální přestřelka by měla skončit, znesvářené strany musí jednat

17.11.2014 19:47

Výsledky komunálních voleb v Příbrami jednoznačně ukázaly, že lidé chtějí změnu. Skladba koalice z hnutí ANO a TOP 09, koaliční smlouva i programové prohlášení tuto změnu vystihují a posouvají k realizaci v průběhu celého volebního období.

TOP 09: Mediální přestřelka by měla skončit, znesvářené strany musí jednat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Z tohoto pohledu stojí nově zvolení zastupitelé za ANO a TOP 09 na jedné straně. Všichni máme společný cíl. Změnit svou prací přístup města k občanům a následně občanů k městu. Nelze však zastírat, že tento záměr v současnosti brzdí osobní neshody uvnitř hnutí ANO.

Veřejnost má právo na to, aby se v Příbrami pohnuly věci dopředu a začal se realizovat společný koaliční program. ANO tedy musí najít takové řešení, které bude konvenovat s koaliční dohodou a jež povede ke snížení pnutí mezi zastupiteli vítězné kandidátky.

TOP 09 Příbram sleduje současné dění se znepokojením, to ale nic nemění na skutečnosti, že zastupitelé jsou nadále připraveni pracovat v rámci dohodnuté koalice a že koaliční uspořádání považují za současnou nejlepší variantu pro Příbram. Zástupci TOP 09 jsou také připraveni podílet se na společném řešení. To nyní spatřují pouze v jediné věci – v jednání v koalici i uvnitř hnutí ANO. Za obzvláště nešťastné považujeme přestřelky v médiích, které tyto spory rády zprostředkovávají, ale v důsledku jen prohlubují nedorozumění.

Současný stav nepůsobí dobře na veřejnost, ale vyjadřuje fakt, že příbramští zastupitelé nejsou loutky, které neumí vyjádřit svůj názor. To je velmi dobré zjištění a velký příslib do budoucna, že Příbram bude spravována s velkým zájmem a osobní zodpovědností.

Již jsme učinili několik úspěšných prvních kroků – podepsání koaliční dohody, úspěšné jednání v rámci koalice, podepsání programového prohlášení, volba starosty. Ukázali jsme, že současná koalice je životaschopná a oba partneři mají k sobě úctu a respekt. Věříme, že personální rozpory se dříve či později vyřeší a na počáteční úkrok stranou se bude vzpomínat jako na peripetii, která sice nebyla potřeba, ale která nás společně posílila.  

Petr Vácha, Václav Švenda, Petr Stříbrnský, Jan Cikler, zastupitelé za TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.