Tošenovský (ODS): Jednotný trh EU musíme chránit a prohlubovat

20.01.2023 21:45 | Tisková zpráva

Evropský parlament na plenárním zasedání ve Štrasburku slavnostně připomněl 30. výročí Maastrichtské dohody z roku 1993. Ta přinesla hospodářskou unii a do praxe zavedla jednotný vnitřní trh, který se stal nedílnou součástí života každého občana.

Tošenovský (ODS): Jednotný trh EU musíme chránit a prohlubovat
Foto: David Daniel
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský v Ostravě

Jednotný trh umožňuje firmám působit a lidem cestovat a pracovat po celé EU. Právě díky němu mají spotřebitelé v EU na výběr velké množství výrobků a služeb.

„Jednotný trh je to nejcennější, co nám členství v Evropské unii přináší, a základ naší prosperity. Dobře fungující svobodný trh bez zbytečných regulací, volný pohyb zboží, služeb, osob a kapitálu musí i nadále zůstat středobodem evropské integrace," říká europoslanec Evžen Tošenovský.

„Současně vnímám, že napříč Unií stále existují překážky, zejména v oblasti volného pohybu služeb, nebo i účelové bariéry, jako v případě trhů s energiemi. Vnitřní trh je potřeba dále prohlubovat," míní europoslanec.

Tošenovský upozornil i na nebezpečnou tendenci rozvolňování férových pravidel hospodářské soutěže. „Bohužel dnes vidíme tendenci některých členských států hledat řešení současné krize v nepřiměřené podpoře domácího hospodářství, což může přinést potíže našim firmám. Je potřeba, aby Komise zajistila na evropském trhu rovné podmínky pro všechny,“ dodal Tošenovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii