Udženija (ODS): Miliardy sem, miliardy tam, ale na vyřešení Opencard není?

10.06.2014 5:29

Vedení hlavního města Prahy připravuje obyvatele i návštěvníky města na rušení karet Opencard.

Udženija (ODS): Miliardy sem, miliardy tam, ale na vyřešení Opencard není?
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Hodlá zlikvidovat projekt, který využívá milión lidí a o kterém se stále diskutuje jako o technicky zdařilém řešení s velkými možnostmi. Ano - vznikl za cenu a za podmínek, za které by bývalé vedení města zasloužilo třetí pražskou defenestraci, ale to dnes řeší orgány činné v trestním řízení.

Na druhou stranu, defenestraci by zasloužilo i vedení TOP09 v čele s Hudečkem za to, že věci neřeší včas a pak se odvolávají na chyby předchozího vedení a jen opakují, jak v minulosti bylo vše špatně a že nic nejde. Kdyby se včas a řádně vypsalo výběrové řízení, tak dnes není vůbec diskuse nad rušením opencard nutná.

Opencard provozovaná společností EMS funguje a bylo do ní dosud vloženo bezmála jeden a půl miliardy korun. Pokud bude zrušena, všichni její držitelé budou muset žádat o papírové kupony, vyplňovat dotazníky, stát fronty a zřejměi platit další peníze. Technický proces, který si dle vyjádření Dopravního podniku nechce nikdo raději ani představit a je otázka, zda ho lze v krátkém čase vůbec realizovat. Nemluvě o tom, že to bude stát další desítky miliónů korun. Vedení města v čele s Tomášem Hudečkem přesto trvá na tom, že pokračování v projektu Opencard je finančně příliš náročné, jelikož současný provozovatel požaduje za převedení práv na město 85 miliónů korun. Přijde mi to jako silný nepoměr a z hlediska hospodaření města naprosto neprofesionální a nezodpovědný krok, vyhodit z okna 1,5 miliardy a zásadně zkomplikovat život obyvatelům Prahy kvůli částce, která je díky ročnímu rozpočtu města 50 miliard v podstatě marginální.

Jen si porovnejme některé nesmyslné transakce za stovky miliónů a miliard, které učinila TOP09 s ČSSD za posledních půl rok:

1. Zřízení Hudečkova Institutu pro plánování a rozvoj – tzv. „centrální mozek lidstva“ stojí ročně na provozu půl miliardy korun.

2. Nákup akcí Pražské plynárenské za 4,1 miliardy korun

3. Nákup akcií Pražských služeb od neznámé firmy z Nového Zélandu za další miliardu.

To si opravdu pan primátor Hudeček a spol. neuvědomují ten nepoměr?

Každopádně je to celé pochybné, když vezmeme ještě v potaz, že Hudečkovi a jeho radním radí jak dál s opencard firma za stovky tisíc korun, která nemá žádné zaměstnance a posledních 18 let se zabývá elektrikářskými a topenářskými pracemi.

Plná pusa primátora Hudečka o profesionalitě a transparentností se vypařila jako pára nad hrncem! Bývalý primátor Bohuslav Svoboda by jim tohle nikdy nedovolil, a proto věděli, že ho musejí společně s ČSSD odvolat, aby na magistrátě mohli takto řádit.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Aleksandra Udženija - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…