Úsvit podává trestní oznámení: 45 miliard pro solárníky se vyplácí nelegálně

16.02.2016 14:40

Strana Úsvit podala trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli nelegální výplatě podpory pro obnovitelné zdroje energie. Včera byl první výplatní termín podpory pro obnovitelné zdroje energie. Podle všech dostupných informací včera státní firma Operátor trhu, podřízená ministerstvu průmyslu a obchodu, vyplatila solárním baronům nelegálně tři až čtyři miliardy korun.

Úsvit podává trestní oznámení: 45 miliard pro solárníky se vyplácí nelegálně
Foto: Úsvit-NK.
Popisek: Úsvit-NK.

„Nejde jen o tuto první splátku, podle všeho se peníze mají vyplácet i v dalších měsících. Celková škoda může být letos až 45 miliard korun. To odpovídá až 4500 korunám na každého občana České republiky, včetně dětí a důchodců, které zaplatíme navíc v ceně energie,“ řekl za Úsvit předseda Miroslav Lidinský

„Aby výplata podpory pro solárníky byla legální, musela by být schválená notifikace na tito zdroje z Bruselu. Stal se ale přesný opak. Paní Gauer z Evropské komise dne 18. ledna 2016 dopisem ERÚ jasně potvrdila, že podpora obnovitelných zdrojů v ČR není existující. Za takové situace nemůže v žádném případě Česká republika vyplácet solární dotace,“ doplnil předseda klubu Marek Černoch.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.