VV: Kalousek, Kubice a další ministři musí urychleně opustit své úřady

25.06.2013 13:50

Výkonná rada po zhodnocení aktuální politické situace a vyslechnutí reportu z návštěvy prezidenta republiky doporučuje setrvat na pozici a trvat na předčasných volbách. Doporučuje zvážit podporu úřednické vlády.

VV: Kalousek, Kubice a další ministři musí urychleně opustit své úřady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věci veřejné pod Bártovým vedením

„Věci veřejné budou podporovat rozpuštění Poslanecké sněmovny a tedy konání předčasných voleb, dle většinového přání občanů České republiky“, řekl Bárta a dodal, že jde o jednohlasné usnesení Výkonné rady a Poslaneckého klubu Věcí veřejných.

Věci veřejné zároveň zváží podporu prezidentské vládě odborníků. Prezident Zeman informoval VV o garancích nezávislosti vyšetřování, které VV podporují. „Za obzvláště zásadní považujeme, aby Kubice, Kalousek a další ministři co nejrychleji opustili své úřady a neovlivňovali vyšetřování všech kauz včetně nakupování poslanců Nečasovou vládou“, prohlásil Bárta.

„Věci veřejné odvoláním Vesecké a na Ivanovi Langrovi závislém policejním prezidentovi Policie ČR odblokovali nezávislé vyšetřování politických kauz, proti kterému ODS i TOP09 usilovně dodnes bojují,“ pokračoval. Proto podle VV jejich odchod z ministerstev je zásadní garancí nezávislosti vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…