Valachová (ČSSD): Rok distanční výuky se výrazně podepsal na vzdělání celé jedné generace

30.03.2021 20:45

Komentář na facebookovém profilu k dopadům distanční výuky na úroveň vzdělání

Valachová (ČSSD): Rok distanční výuky se výrazně podepsal na vzdělání celé jedné generace
Foto: archív Kateřina Valachová
Popisek: Kateřina Valachová

Ať se mnozí učitelé snažili, jak to jenom šlo, prakticky rok distanční výuky se výrazně podepsal na vzdělání celé jedné generace dětí a studentů. Je naší povinností udělat naprosté maximum pro to, abychom těmto dětem umožnili výpadek dohnat a znalosti i praktické dovednosti doplnit.

Proto navrhuji mimořádný balíček opatření pro roky 2021 a 2022, který bude financován státem z vládního rozpočtu částkou zhruba 7,5 miliardy korun. Jde o investici do budoucnosti, o malou splátku toho, co za ten rok dětem dlužíme. Mají právo na to, aby mohly „dohnat“ to, co se v distanční výuce nezvládlo, i na to, abychom jim dorovnali startovací čáru s dětmi v okolních zemích, které měly většinu času běžnou prezenční výuku, protože u nich školy „vypnuté“ nebyly.

Částka 7, 5 mld korun ze státního rozpočtu se zdá být hodně. Jistě, můžeme se k tomu těšit na peníze navíc z Evropy, to ale nestačí. Toto jsou naše peníze. Peníze pro naši investici do budoucnosti, malá splátka toho, co za ten rok dětem dlužíme. Nesmíme čekat na projekty a zda vůbec dopadnou, ale naše děti musí být co nejrychleji na stejné startovací čáře jako žáci v okolních zemích, které školy narozdíl od nás prezenčně na rok „nevypnuly“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.