Vanžurová (Jihočeši 2012): Město připravilo další dotační program pro drobné podnikatele

23.05.2020 10:31

Zastupitelstvo města na svém květnovém jednání schválilo další projekt na podporu píseckých podnikatelů, jejichž činnost byla omezena protiepidemickými opatřeními.

Vanžurová (Jihočeši 2012): Město připravilo další dotační program pro drobné podnikatele
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka Písku Mgr. Eva Vanžurová ("JIHOČEŠI 2012")

Dotační program Podpora podnikatelů_COVID, tak navazuje na předchozí vstřícné kroky a podpůrné aktivity města vůči místním OSVČ a drobným podnikatelům.

„Na mimořádném jednání v dubnu zastupitelstvo schválilo jednorázovou finanční podporu pro OSVČ a dotační program na podporu drobných podnikatelů. Z rozpočtu města bylo uvolněno 20 milionů korun. Ukázalo se, že tyto finanční prostředky nebudou dočerpány, a protože nám na existenci a činnosti místních podnikatelů opravdu záleží, přikročili jsme k vyhlášení dalšího dotačního programu,“ vysvětluje starostka Eva Vanžurová.

Program Podpora podnikatelů_COVID je určen drobným podnikatelům bez zaměstnanců nebo s maximálně deseti zaměstnanci. „Výše podpory může být od 10 až do 100 tisíc korun. Nárok mohou uplatnit podnikatelé, kteří zaznamenali nejméně 50procentní pokles tržeb ve druhé polovině března 2020 a rovněž splňují další stanovené podmínky. Například nesmí být součástí žádné české nebo mezinárodní skupiny, jejíž tržby v předchozích letech překročily hranici 50 milionů korun. Na rozdíl od prvního programu na podporu podnikatelů je zde akceptována i provozovna mimo město Písek, krátkodobé přerušení činnosti, podnikání v době čerpání rodičovského příspěvku a do celkového počtu zaměstnanců mohou být zahrnuti i zaměstnanci pracující na dohodu o provedení práce nebo pracovní činnosti, avšak souhrnně nesmí překročit hodnotu 10,“ upřesňuje podmínky Ladislav Toman, vedoucí finančního odboru.

O podporu bude možné žádat v termínu od 12. 6. do 23. 6. 2020. Upozorňujeme: nepodávejte své žádosti před tímto termínem.

Všechny potřebné informace k dotačnímu programu Podpora podnikatelů_COVID najdete na webových stránkách města ZDE.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.