Vinklátová (SLK): O Libereckém kraji se píše po celém světě

30.11.2018 20:20

Liberecký kraj využívá všechny možné způsoby sebeprezentace doma i v zahraničí. Kromě tradičních veletrhů, kterých v roce 2018 absolvovali zaměstnanci oddělení cestovního ruchu celkem 19, uspořádal kraj ještě téměř dvě desítky presstripů pro 134 novinářů, bloggerů, TV redaktorů, uživatelů instagramu a kanálu youtube.

Vinklátová (SLK): O Libereckém kraji se píše po celém světě
Foto: youtube.com
Popisek: Květa Vinklátová, radní LK

V zimní sezóně dorazili novináři z Dánska, kteří si kromě tradičního lyžování vyzkoušeli i jízdu na skútru a v kočáře taženém koňmi. Jaro patřilo ruské televizní redaktorce, které objevovala se svým týmem krásu českého skla a bižuterie.

Během jedné z největších akcí cestovního ruchu Travel Trade Day, kterou Liberecký kraj spoluorganizoval, byly připraveny 3 poznávací cesty po kraji pro více jak 60 novinářů a nákupčích z celého světa. Podobný program absolvovali i účastníci TBEX konference, která se uskutečnila v srpnu v Ostravě. Liberecký kraj hostil následně 10 úspěšných bloggerů a uživatelů instagramu ze Skotska, Anglie, Indie, Španělska a Ameriky.

„Zahraniční presstripy organizujeme společně se zahraničními zastoupeními agentury Czechtourism, která udělá akvizici na novináře a my následně uskutečníme program v území ve spolupráci s našimi partnery,“ uvedla Květa Vinklátová, radní resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Je to pro nás velká pomoc. Ačkoliv děláme průzkumy, nemůžeme ve 3 lidech, kteří na oddělení cestovního ruchu působí, vše pokrýt,“ dodala Vinklátová.

Tradičně kraj navštěvují novináři z Polska a Německa, kteří přijíždí opakovaně a vždy se snaží najít něco nového. Novinkou pro kraj byla delegace ze Španělska v září letošního roku, která kromě neopominutelné návštěvy Ještědu vyzkoušela jízdu na koloběžce a obdivovala skalní města Českého ráje. Nejdál to měly dvě skupiny novinářů z Japonska během října, z nichž někteří byli v Evropě vůbec poprvé.

Vánoční téma ukazoval kraj novinářům z Rakouska a Švýcarska. S tématem skleněné Vánoce se novináři podívali za výrobou vánočních ozdob do Poniklé, Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, největšího bižuterního centra ve střední Evropě – Palace Plus v Jablonci nad Nisou, zkusili si zdobit perníky v kavárně Union v České Lípě či navštívili muzeum betlémů v Kryštofově Údolí a sklárnu v Lindavě. „Ostatně „sklářský presstrip“ patří mezi mediální stálice. Pro rok 2019 chystá kraj další zaměření presstripů a bude nabízet i jiné aktivity v podobě rodinné turistiky a aktivní dovolené. V současné době již připravujeme první zimní presstripy pro holandské a polské novináře,“uzavřela Vinklátová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.