Volfová (ANO): Česká Lípa je městem s největším srdcem

09.10.2021 16:50

Republikový unikát si mohou lidé prohlédnout na kopci Holý vrch v České Lípě. Visí tam totiž oficiálně největší srdce z proutí v České republice.

Volfová (ANO): Česká Lípa je městem s největším srdcem
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Rekord autorům Martinu Šimončičovi, Evě Slánské a dalším členům spolku Souznění potvrdila pelhřimovská Agentura Dobrý den. 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí
Srdce spolek daroval městu, starostka České Lípy Jitka Volfová za krásný dar osobně poděkovala.

Na výrobu srdce bylo spotřebováno celkem 1500 vrbových proutků. Vyrobit srdce o velikosti 2,95m na výšku a 2,6m na šířku zabralo autorům celkem 150 hodin. Na Holém vrchu srdce visí od prvního května, bylo instalováno právě u příležitosti svátku všech zamilovaných.

„Děkuji všem, kteří se na výrobě proutěného srdce podíleli, zejména pak Martinu Šimončičovi a Evě Slánské, kteří na srdci pracovali nejvíce. Srdce jsem si byla osobně prohlédnout a je opravdu velmi krásné a především obrovské. Vážím si času, který autoři věnovali výrobě srdce, protože to udělali nezištně a čistě jen pro to, aby udělali radost jiným lidem. To, že srdce nakonec věnovali městu, je krásné gesto. Prozatím srdce visí na Holém vrchu, ale můžeme jej v budoucnu přesunout i na další místa v České Lípě, kde srdce bude dělat lidem stejnou radost jako na Holém vrchu,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).