Volný (Volný blok): Vyrábíte tady apartheid a chystáte se zavést něco, co odporuje lidským právům

15.07.2021 15:45

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 15. července 2021 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k řešení pandemie koronaviru COVID-19 v ČR

Volný (Volný blok): Vyrábíte tady apartheid a chystáte se zavést něco, co odporuje lidským právům
Foto: Hana Brožková
Popisek: Lubomír Volný

Prostřednictvím pana předsedajícího,

jako zmocněnkyně pro lidská práva byste měla vědět, že tady historicky docházelo k segregaci židovského a cikánského obyvatelstva a že stejně tak vaše vláda plánuje segregaci očkovaných a neočkovaných dětí, kdy ministr zdravotnictví nebo školství, omlouvám se, ale myslím, že zdravotnictví, prohlašuje, že neočkované děti budou mít svoje koutky v jídelně a že budou mít svoje záchodky. Tak je úplně jedno, jestli použiji židovsko-cikánský nebo neočkovaný, je to stejná diskriminace, i když tady etnicita nehraje žádnou roli.

A použil jsem to schválně, aby se lidé jako vy, pokrytci, nachytali a uvědomili si konečně, co tady plánujete. Vy tady plánujete apartheid na úrovni židovských hvězd, na úrovni rasové segregace v Jihoafrické republice. Protože když teď dětem plánujete speciální koutky v jídelně a speciální záchodky, a to, že neočkované nebo netestované děti budou muset nosit roušky i ve škole, to je úplně stejné, jako kdybyste je segregovala na základě národnostního principu.

Vyrábíte tady apartheid a chystáte se zavést něco, co odporuje lidským právům a jste pokrytec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.