Vostrá (KSČM): Peníze z EU konečně tam, kam patří?

07.04.2014 9:46

Nový plán vlády na čerpání téměř 580 miliard z evropských fondů prý konečně zamíří tam, kam patří. K mému překvapení tak skončí výstavba golfových hřišť, aquaparků či luxusních hotelů.

Vostrá (KSČM): Peníze z EU konečně tam, kam patří?
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Můžeme tak totiž opravit mínění o tom, že unijní peníze mnohdy promrháme, nebo je v tom horším případě musíme dokonce vracet. Schvalovat dokument Dohoda o partnerství má vláda. Evropská unie požaduje pomoci potřebným, zvláště v sociální oblasti a pomoci se vzděláním, tedy školstvím. Schválený materiál po jednání vlády bude předán úředníkům Evropské komise. Ta jej posoudí, aby peníze pomocí záloh mohly začít proudit do České republiky ještě v tomto roce. Věřme, že se tak již nedočkáme konstatování, že euromiliardy byly většinou soukromým byznysem než finance veřejně prospěšné. Snad nejhorší propad zaznamenala Česká republika v podpoře vzdělávání. Ministr VV Dobeš svoji roli naprosto nezvládl. Brusel jeho činnost ve vztahu k čerpání evropských fondů označil za šlendrián. A právě vzdělávací programy jsou tím, co naše republika nesmírně potřebuje. Je nedostatek mateřských škol a bylo by dobré zvýšit i kvalitu vzdělávání. Doufejme, že peníze z EU budou už vždy využívány pouze k těm účelům, ke kterým jsou určeny.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: KSČM

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.