Výborný (KDU-ČSL): Moderní školství potřebuje dostatek financí

05.05.2021 15:45 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti investic do školství

Výborný (KDU-ČSL): Moderní školství potřebuje dostatek financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Milí přátelé, české školství potřebuje změnu jako sůl. Ano, už se do jisté míry rozhýbalo zvyšování platů učitelům, ale výzev před sebou máme stále mnoho. Budoucnost naší země je přímo závislá na celospolečenském postavení vzdělávání a na jeho kvalitě od školek po celoživotní učení.

Česko si nemůže dovolit ztrácet talenty v rámci vzdělávacího systému. Proto se musíme soustředit na hledání nadaných žáků a podporovat je. Stejně tak musíme posílit prestiž reálného významu vysokých škol a oblasti vědy a výzkumu. Do roku 2025 bude směřovat do vědy, výzkumu a inovací 2,5 % HDP. Propojením výzkumu s byznysem zajistíme lepší konkurenceschopnost české ekonomiky a rozvoj inovací.

Jsem velmi pyšný na to, že školství se v programu koalice SPOLU (ZDE) stalo prioritou a této oblasti byla věnována obzvláště velká pozornost. Všichni jsme totiž jednoznačně přesvědčeni, že investice do školství je základem pro úspěšnou budoucnost naší země. Podívejte se na celý program ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…