Žáček (ODS): Dezinformační kampaně přímo ohrožují demokracii, vláda je musí řešit komplexně

26.09.2023 13:09 | Tisková zpráva

Předseda sněmovního výboru pro bezpečnost a poslanec Pavel Žáček uspořádal v Poslanecké sněmovně PČR konferenci s názvem „Dezinformace a hybridní působení, reakce státních a veřejných institucí“, které se zúčastnili mluvčí z klíčových resortů, Bezpečnostní informační služby, dvou ústředních policejních útvarů, veřejnoprávních médií a akademické sféry.

Žáček (ODS): Dezinformační kampaně přímo ohrožují demokracii, vláda je musí řešit komplexně
Foto: ODS
Popisek: Pavel Žáček

V úvodu na akci vystoupil také ministr vnitra Vít Rakušan. Pavel Žáček uvedl, že smyslem konference bylo představení činnosti jednotlivých státních a veřejných institucí, které se problematikou dezinformací a hybridních hrozeb zabývají.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

„Konference se dotkla tématu dezinformací, které je komplexní a složité. Je to téma, týkající se mimo jiné negativních zahraničních vlivů a zvyšování odolnosti naší společnosti, přičemž má také svou politickou rovinu, a proto je tak náročné dobrat se k jednotnému přístupu. To však neznamená, že se mu nebudeme i nadále věnovat, ať už v pracovních skupinách ve Sněmovně či z vládní úrovně. Do diskuse jsme kromě bezpečnostních expertů, policistů, historiků přizvali také novináře veřejnoprávních médií, kteří se s tématem dezinformací potýkají dnes a denně,“ říká předseda výboru pro bezpečnost a poslanec Pavel Žáček (ODS).

„Cestou ke společnosti, která se s dezinformacemi dokáže účinně vypořádat, není větší represe, cenzura nebo nejrůznější způsoby vylučování. Řešením je důsledná strategická komunikace státu, vymáhání platných zákonů a zvyšování povědomí o fungování médií i digitálních platforem už od nejútlejšího věku. Je to cesta k odolné společnosti, která si dnes poradí s dezinformacemi a zítra třeba s jinou, zatím neznámou hrozbou,“ říká ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Všichni tito režimní exponenti, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠámot , 26.09.2023 13:45:10
se nám snaží vsugerovat, že dezinformace rovná se jiný než provládní názor na válku na Ukrajině. To je samo o sobě demagogie a dezinformace největší. Jejich hysterická ochrana jediného správného názoru na válku na Ukrajině je celkem pochopitelná, prosazování tohoto jediného správného názoru je totiž pro ně důležitým mocenským nástrojem k tomu, jak lidi ovládat a zřejmě i k moci už nikoho jiného nepustit.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…