Zahradníček (ANO): Dětská dopravní hřiště projdou díky dotaci kraje obnovou

11.05.2020 7:37

Mohelnice, Lipník nad Bečvou nebo Zábřeh – právě v těchto městech letos chystají modernizaci dětských dopravních hřišť. Obnovou projdou díky krajské dotaci také výukové areály v Hranicích, Litovli a Olomouci.

Zahradníček (ANO): Dětská dopravní hřiště projdou díky dotaci kraje obnovou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jan Zahradníček, náměstek olomouckého hejtmana na sedmém ročníku Moravského dopravního fóra v Clarion Congress Hotelu v Olomouci

Hejtmanství na to ze svého rozpočtu uvolní přes tři milióny a šest set tisíc korun. 

„Děti získají moderní zázemí pro tréninkové jízdy na kole. Malí cyklisté si na hřištích osvojí základní pravidla chování na silnicích, naučí se bezpečně projet křižovatkou i mnoho dalších užitečných věcí,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Například rekonstrukce dopravního hřiště v Hranicích zahrnuje úpravu stávající komunikace a přístřešku na skladování kol nebo osazení nových dopravních značek. V Litovli přibude vybavení v podobě jízdních kol a koloběžek. Olomoucký Semafor pak čeká třeba celková renovace vodorovného dopravního značení, včetně čištění povrchu vozovky.

„Žádosti měst a obcí o poskytnutí dotace z krajského rozpočtu byly většinou zaměřeny jak na rekonstrukci dopravních hřišť, tak na pořízení nového vybavení. V jednom případě potřeboval žadatel finanční podporu na dokončení výstavby nového hřiště,“ doplnil Zahradníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu