Zámečník (KDU-ČSL): Rozvoj cykloturistiky v Brněnské metropolitní oblasti obdrží finanční injekci

27.06.2022 11:30

Podpora ve výši 5 milionů korun směřuje do cykloturistiky v Brněnské metropolitní oblasti. Červnovou iniciativu radních schválili ve čtvrtek 23. června 2022 také krajští zastupitelé.

Zámečník (KDU-ČSL): Rozvoj cykloturistiky v Brněnské metropolitní oblasti obdrží finanční injekci
Foto: kraj Jihomoravský
Popisek: Jan Zámečník (KDU-ČSL)

„Platí to, na čem se začátkem června dohodla krajská rada - po jednom milionu obdrží pětice mikroregionů nebo dobrovolných svazků obcí – Mikroregion Ivančicko, Dobrovolný svazek obcí Šlapanicko, Časnýř, Tišnovsko a také město Kuřim,“ říká náměstek hejtmana Jan Zámečník.

Záměr vyplynul z uzavřeného memoranda o vzájemné spolupráci v oblasti cyklistiky v rámci Brněnské metropolitní oblasti. „Cílem je příprava konkrétních víceletých projektů zaměřených na výstavbu cyklostezek a budování cyklistické infrastruktury. Tyto cyklostezky přitom leží na krajských, národních i mezinárodních cyklokoridorech a na ně přímo navazujících úsecích v rámci území Brněnské metropolitní oblasti,“ popisuje náměstek Zámečník. „Pro nás je také důležité, že nové cyklostezky nemusí sloužit pouze a jenom rekreaci, ale například také bezpečné a pro životní prostředí šetrné dopravě lidí do práce,“ dodává Zámečník.

Krajští zastupitelé tak podpořili vznik cyklostezky Ivančice-Dolní Kounice, přípravu projektů cyklostezek na území Šlapanicka a Tišnovska, vznik projektových dokumentací k cyklostezce Medlánky – Česká – Kuřim a propojení cyklostezek v mikroregionu Časnýř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…