Zdechovský (KDU-ČSL): Šikana Evy Michalákové nezná v Norsku mezí

23.02.2015 17:35

Na fotkách facebookových profilů pěstounů dětí Evy Michalákové byly zcela otevřeně publikovány fotky jejich synů.

Zdechovský (KDU-ČSL): Šikana Evy Michalákové nezná v Norsku mezí
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Na tom by nemuselo být nic zas tak zvláštního. Problém je ale v tom, že kdyby něco takového udělala Eva Michaláková, měla by nejspíše velmi vážný problém a Barnevernet by určitě konal. A to nemluvím o tom, že už vůbec nemá právo děti na schůzkách fotit. Ptám se, proč existuje takový zákaz, když se jedná o fotografie pro čistě soukromé účely? Že by další ukázka šikany?

Ano, bylo by samozřejmě mnohem lepší, kdyby nikdy nevznikl žádný podnět k tomu, aby se fotky Denise a Davida objevovaly na veřejnosti. Aby mi bylo dobře rozuměno: Kdyby k žádnému odebrání nikdy nedošlo, problém se nemusel řešit a jejich fotky bychom dennodenně nevídali v médiích.

Barnevernet Češku očividně šikanuje

Norská služba na ochranu dětí se v této kauze často a ráda odvolává na ochranu a soukromí dětí. Je to její univerzální mantra pro obhajobu svého počínání. Největším narušením soukromí a bezpečí obou dětí bylo ale naprosto neoprávněné odebrání dětí z jejich původní rodiny, a to na základě „na sobě nezávislých“ posudků. Nezávislých asi tak, že je psala milenecká dvojice.

K narušení ochrany dětí zde opravdu došlo. Stalo se tak především kvůli naprosto pochybnému jednání Barnevernu. Instituce, která má ve svém názvu i v popisu práce ochranu dětí, dosahuje důsledkem odebrání z pochybných důvodů pravého opaku. Není nic horšího v životě malého dítěte, než rozbití fungujícího rodinného prostředí, které samozřejmě může mít drobné chyby. Co je ale na světě dokonalého, že?

Kde se má matka dovolat spravedlnosti?

Trochu mně to celé připomnělo Orwellovo 1984, kde ministerstvo pravdy bylo ve skutečnosti původcem lží, ministerstvo lásky mělo na svědomí nenávist a zásluhou ministerstva hojnosti žila většina lidí v chudobě a nedostatku.

Vraťme se ale z prostředí antiutopie zpět do reality. I norský systém bohužel umožňuje vytvářet situace, kdy lidé, resp. děti, žijí ve lži. Matka posílala svým dětem dárky. Jenomže jejich pěstouni si je ani neobtěžovali vyzvednout. Úmysl pěstounů je více než zřejmý. Chtějí docílit toho, aby děti nevěděly, že jim matka nějaké dárky posílal, a vyvolat v nich tak dojem, že o své děti vůbec nestojí.

Je také známé z jedné z nahrávek pořízených během schůzek s dětmi, kdy jedno z dětí řeklo, jak pěstouni říkali o matce, že je zlá. Když je člověk dennodenně vystavovaný lživým obviněním a fámám s cílem jej pošpinit, tak se ptám, kde je tedy spravedlnost?

Přeji hezký den a veselou mysl!

Další fotografie z facebookového profilu pěstounů najdete zde.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …