Zdechovský (KDU-ČSL): V přísných opatřeních proti šíření koronaviru vládu podporuji

21.03.2020 15:52

V přísných opatření proti COVID-19 českou vládu plně podporuji - berte prosím nákazu koronavirem vážně a kašlete na pořádání různých párty a akcí!

Zdechovský (KDU-ČSL): V přísných opatřeních proti šíření koronaviru vládu podporuji
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Opravdu to není žádná běžná chřipka se zvýšenými teplotami, jak se některým původně zdálo. 

Teorie o tom, že se musí nakazit určité množství obyvatel, a pak si vytvoříme imunitu, jsou "skvělé". Ale každý, kdo si tím prošel, Vám potvrdí, že se nejedná o žádnou lehkou nemoc, ani když máte štěstí a probíhá mírně. Pro ty, kteří mají narušenou imunitu, to může mít vážné až fatální důsledky.

Doporučuji proto teď nikam nejezdit, pokud vyloženě nemusíte. Počty v Itálii, Španělsku i Německu rychle stoupají - zkuste si je srovnat s počty před 14 dny:

  1. Čína: 81 286 nakažených, 3 259 mrtvých, úmrtnost 4,01 %
  2. Itálie 47 021 nakažených, 4 032 mrtvých, úmrtnost 8,57 %
  3. Španělsko 21 571 nakažených, 1 093 mrtvých, úmrtnost 5,07 %
  4. Německo 19 848 nakažených, 68 mrtvých, úmrtnost 0,34 %

V tuto chvíli jde o to maximálně zpomalit šíření viru, aby nedošlo ke kolapsu zdravotnictví, jako tomu bylo v Číně a je teď v Itálii nebo i ve Španělsku. Proto jsou přijímány všechna ta přísná opatření. V momentě, když se nemoc rozjede, tak už bude pozdě. Nepřejde to za 14 dní, jak si někteří mylně myslí!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Ať už zákaz vycházení bude nebo ne, mělo by to svou logiku, protože řada lidí prostě nic nedodržuje - příkladů v médiích najdete tisíce. Můžete opakovat, že nikdo nemá chodit bez roušky. Oni stejně nic neuposlechnou a budou se dál chovat tak, jako by se nic nedělo. Tím pak ohrožují nejvíce starší a nějak nemocné lidi. Proto v tomto naprosto podporuji to, co říká vláda. KARANTÉNA JE NEJLEPŠÍ PREVENCE. 

Ano, celá záležitost bude mít vliv na ekonomiku. O tom se teď moc nemluví. Malé a střední firmy jsou bez zakázek, problémy začnou mít OSVČ. Proto vítám a podporuji i kroky vlády k tomu, aby se udržela pracovní místa. Má to svou logiku.

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí

Dnes se mluví o schodku 200 mld. Ale je otázka, zda to opravdu bude stačit? Všechny tyto věci se začnou jasněji ukazovat v květnu. A do té doby musíme přijmout celou řadu opatření, které by měly následně pomoci ekonomiku z útlumu rychle nastartovat. A k tomu potřebujeme i trochu štěstí a hlavně optimismus.

Pamatujete ekonomickou krizi z roku 2008/9? Tehdy to bylo také obrovsky těžké a zvládli jsme to. Věřím, že zvládneme i tuto krizi, která se na nás valí. Ale musíme si pomáhat a být trpělivý. Proto pokud nemáte práci, zkuste hledat u těch, kteří práci mají. Jakékoliv weby a aktivity na sdílení nabídky a poptávky práce jsou v tomto směru vítány.

A jedna věc závěrem. Nezapomínejme říkat druhým lidem slova: Děkuji, mám Tě rád a jak Ti mohu pomoci. Nic nás to nestojí, ale možná tím dáme lidem více, než kdybychom jim v současné době dali všechny peníze celého světa.

Přeji hezký den a veselou mysl!

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …